Parasieten bij Koi

We geven je inzicht in enkele van de meest voorkomende parasieten

Koi karpers zijn geliefde en waardevolle vissen die kwetsbaar zijn voor verschillende parasieten. Deze parasieten kunnen de gezondheid van de koi ernstig bedreigen, dus het is belangrijk om snel en effectief in te grijpen. Op deze website van Fish Pharma geven we je inzicht in enkele van de meest voorkomende parasieten bij koi en hoe je deze effectief kunt behandelen met onze producten.

Algemene Symptomen van Parasitaire Infecties

Parasitaire infecties bij koi kunnen zich op verschillende manieren manifesteren. Enkele veelvoorkomende symptomen zijn:

• Verhoogde slijmproductie

• Gerafelde of gescheurde vinnen

• Verminderde eetlust

• Roodheid en irritatie van de huid

• Ademhalingsproblemen

• Springen of flitsen

• Schuren tegen objecten in de vijver

Omdat de symptomen van verschillende parasieten vaak op elkaar lijken, is het belangrijk om een nauwkeurige diagnose te stellen. Dit kan het beste worden gedaan door een afstrijkje van de huid of kieuwen te (laten) maken en dit onder de microscoop te bekijken. Op deze manier kan je precies bepalen om welke parasiet het gaat en een gerichte behandeling starten met het juiste middel.

Geen producten in de winkelwagen.